LABBEDOO Kennel

Subtitle

Alice berättar. Valp från Mira & Oskar 2012

 

27:e Juli 2012

Hej Vanessa!

Nu har jag varit i Skillinge i nästan ett dygn. Jag saknar förstås mina bröder o systrar, men det är så mycket spännande här så jag glömmer bort att vara ledsen. I natt fick jag sova i gästrummet tillsammans med matte för där är det svalt o skönt. Ja, jag fick förstås sova i en hage somhusse har gjort. Jag sov gott hela natten utom en gång då jag tog med matte ut i trädgården för att kissa.

Det är jättekul att ha Zarah i huset. Hon visar mig var alla roliga saker finns så jag följer efter henne hela tiden. Och jag har varit jättehngrig sedan jag kom hit. Jag äter upp allt i skålen och då blir matte jätteglad och kramar om mig och säger att snart blir jag en stor flicka.
Husse säger att jag också heter Princess of Skillinge och att jag ska bo med husse och matte hela livet. Jag tycker det är jättemysigt är matte bär omkring mig i trädgården och talar om vad alla blommor heter. Och så får jag snusa lite på dem och de luktar jättegott.

När jag blir stor flicka ska jag få följa med husse och bada i havet och titta på alla båtarna nere i hamnen och så säger husse att jag ska få smaka något  jättegott som han kallar för leverpastej.

Jag har det alltså rätt bra här Vanessa, så du behöver inte vara orolig. Ja, jag tror faktiskt att jag stannar kvar. Jag kommer förstås och hälsar på dig i och jag hoppas att du kommer ch hälsar på mig i Skillinge.

Blöta pussar från
Alice
Matte, husse o Zarah älskar också


29:e Juli

Hej Vanessa!
 
Idag har väl alla mina syskon kommit till sina nya familjer och jag tycker att det ska bli jätteroligt att träffa  dem igen i september
 
 Jag mår bra i Skillinge. Matte och Husse är jättesnälla men roligast av allt är "storasyster " Zarah. Hon är jättesnäll mot mig och tar inte mina tuggben för matte har sagt att det får hon inte. Men jag tar hennes tuggben utan att hon säger något. Jag får springa och leka med Zarah på gräsmattan men sedan säger matte att jagmåste sova. Då går jag och lägger mig på husses gamla sandaler som står i hallen och där sover jag gott. Jag förstår inte varför de tycker att jag ska sova i en "hage" på nätterna. Matte tycker nu att jag kan flytta upp i stora sovrummet  där hela familjen sover. Husse säger att jag gärna får sova hos honom i sängen, men då rynkar matte pannan och ser bekymrad ut. Och sedan ler hon över hela ansiktet och säger att hon kanska kan "slippa hagen"
.
Matte säger att jag är en väldigt trygg liten valp, ibland undrar hon om jag inte är ett litet lejon i alla fall och så skrattar hon gott, men jag förstår inte riktigt vad hon menar.
 
Jag har i alla fall förstått att KÖKET är en viktig plats. Jag håller mig framme så snart husse ö ppnar  kylskåpet för det har Zarah sagt till mig att jag ska göra. Jag har massor av roliga leksaker som jag får låna av Zarah men roligast av allt är en tom planteringskruka, som matte har gjort ren. Den slår alla leksaker.
 
I morgon ska matte och husse hämta en "hundbur" till mig. Jag är tveksam, men matte säger att jag måste ha det för att få åka med i bilen på alla spännande utflykter så jag får väl acceptera det.
 
Vanessa, jag saknar dig lite grann, men har det jättebra här. Jag får krypa upp i husses och mattes famn när jag vill och då mår jag jättebra och det gör de också. Och så har jag ju husses sandaler som är jättemysiga att sova på.
 
Kram från Alice
och husse matte och Zarah3:e Aug 2012

Hej Vanessa!

Nu är jag nio veckor och en dag gammal och oj, vad livet är härligt. Nu hittar jag runt i nästan hela huset och när husse o matte är med får jag gå runt och undersöka hela tomten. Jag sover bredvid mattes säng hela natten ända fram till kl halvfyra - fyra. 

Jag har blivit en riktigt liten kavat dam, säger matte, ja, ett riktigt busfrö ibland. Men det tycker husse o matte är bra för jag är en trygg och smart liten vovve. Oj vad jag racar ibland när jag leker med Zarah. Då är jag snabbast i världen. Men jag gillar också att mysa med husse o matte. Alla grannar som bor här runt omkring stannar när de går förbi och säger "å å å vilken söt valp" och några har fått klappa mig lite. Men matte säger att vi ska vänta några veckor till innan jag får träffa alla.
Vet du vad, jag har åkt bil till skogen där Zarah tycker om att springa. Men husse o jag satt kvar i bilen, när matte o Zarah var ute i skogen. Till våren ska vi åka och hälsa på näktergalen i den skogen. Jag fick åka i en "låda" och det tyckte jag var "så där".
Ibland flyger det massa stora fåglar förbi här. Matte säger att det är gäss. Då blir jag jättenyfiken och springer efter dem.
Och så har jag fått bada tassarna i fontänen, precis som Anita Ekberg, säger matte. Det var jätteskönt att svalka av sig, när det var som varmast. Jag är jättehungrig jämt fastän det är så varmt. Och jag har fått provsmaka både leverpastej och köttbullar. Mums .......

Matte säger att de har haft tur som har fått en så fin valp. Jag är också jätteglad att jag har fått en alldeles egen familj med både storasyster, husse och matte.

Blöta pussar i massor från
Alice
Och kramar från matte, husse och Zarah
24:e Aug 2012

Hej Vanessa!

Som du ser har jag blivit jättestor och stark och jag busar med Zarah varje dag. Ibland får jag följa med matte, husse och Zarah till skogen och idag fick jag springa lös på stigen. Det var jättespännande och jag fick bära pinnar precis som Zarah gör.

Matte säger att jag äter som en häst!! Jag har fått en spruta hos veterinären, så nu har jag fått leka med Jack, som är en jättesnygg cavalier kring Charles spaniel. 

Matte har små tuvor med röda goda bär på. Jag kan lägga mig rätt i tuvan och äta, fast matte hjälper till lite - de heter smultron, säger matte, och är jättegoda! Vi har jättemånga växter på tomten som jag är väldigt nyfiken på, men då säger matte o husse aja baja.

Matte har lärt mig att jag ska sitta när hon säger sitt och ligga när hon säger ligg. Det är jätteenkelt för jag gör som hon säger, bara jag får en godis.

I natt har jag sovit hela natten utan att kissa och då blev matte jätteglad. Jag tycker att min lilla hage i mattes o mitt sovrum är jättemysig. Där sover jag gärna även på dagen.

Ja du Vanessa, du anar inte hur stor jag har blivit och så spelar jag jättetuff ibland och när jag busar för mycket med Zarah blir matte och husse arga och säger Nej! Och då vill jag sova en stund och så kommer matte och gosar lite med mig  då känns det jättebra igen (fast jag är nog tuffast i Skillinge i alla fall).

På onsdag ska husse och jag gå på valplurs, för matte måste vara på ett sammanträde. Jag förstår inte varför jag måste åka dit, för jag kan ju både sitt och ligg och kommer när de ropar på mig, men okej då, jag gör det för deras skull.

Hoppas du mår bra Vanessa,

Puss o kram från
Alice


Members Area

Recent Videos

Recent Photos