LABBEDOO Kennel

Subtitle

Färdig!!! 26 Maj

 

  

Så nu var det äntligen över. Här ligger alla och myser, äter och sover. Det gnyrs, gnälls och piper från lådan. Sövande, underbart ljud.Man kan sitta i timmar och bara titta på underverken.

Födseln gick väldigt bra. Den mest smärtfria födseln jag varit med om. Det kändes som om de bara ploppade ut. Dite hade inga problem alls. Mitt i valpningen skulle de andra hundarna ha mat, då hoppar Dite ur lådan, äter upp två skålar och fortsätter sedan att födda vidare. Jag har aldrig varit med om en hund som har matrast under valpningen. De enda gånger hon lämnar sina valpar är för mat. För att uträtta sina behov får jag tvinga henne med mig i koppel. Hon är bara helt fantastisk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

31 Maj

Mina valpar är 6 dagar gamla. De växer så att det knakar. Nu har de snart fördubblat sin vikt sedan de föddes. De är så gudomligt söta. Jag har inte tid att göra något annat än att ligga i valplådan. Vi kelar, gosar, äter och sover. Det är bara helt underbart. Matte säger hela tiden att jag är helt fantastisk. Jag är en jätte bra mamma. Det är kul att höra.

Min fina figur har jag också återfått. Den fick jag igen egentligen direkt efter valpningen. Det var nog en tio kilo som försvann där!!

Matte tvingar mig ut i trädgården ett par gånger per dag. Hon tycker jag behöver komma igång lite, och jag leker väl lite därute med både matte och de andra hundarna men vill helst bara in och lägga mig hos bebbarna igen. Jag saknar mina valpar så otroligt.

Med aptiten har jag inga problem. När det är matdags är jag den första vid skålarna och jag försöker att sno till mig lite extra mat från de andra men då säger matte ifrån. Jag fick ett ben igår istället, som om man hade tid att gnaga på det, så det fick matte tillbaka igen. Oh, nu piper det igen från lådan. Vi ses!!!

1 Juni

 

Nu har matte bytat i lådan igen, vägt och satt dit nya markeringar på bebbarna. Måste bara ckecka så att hon inte har slarvat bort någon...Nej, skönt alla där.

För en vecka sedan var de stora som hamstrar, idag är de stora som marsvin... undrar var det ska sluta.. De växer så att det knakar. Igår hade valparna redan fördubblat sin födelse vikt. Det är helt otroligt!!!!!

Alla mår bra och de kravlar snabbt runt i lådan nu på jakt efter mat!!! MIG!!! Ha ha

Man kan även se i ögonvrån att små springer till ögon håller på att öppnas, och nosar och tramdyner börjar att få mörk färg istället för gris färgen de födds med. Nu sover de längre mellan restaurang besöken, så i dag var jag ute en hel timme med matte och lekte. Lite skönt faktiskt att stäcka på benen.

Ha det gott.. Dite

 

5 Juni

Alltså, vill bara säga att JAG ÄR EN JÄTTE DUKTIG MAMMA!!! Bara så att alla vet om det. Normalt brukar jag inte vara så skrytsam men jag är bara så stolt. Valparna hade fördubblat sin vikt innan första veckan var gången och igår när de var 10 dagar gamla hade de tripplat sin vikt. Jag har hur mycket mjölk som helst. Det bara forsar ur mig. Till och med i de översta bopparna så rinner det. Det är verkligen skönt att det går så bra.

Matte sover fortfarande här nere i valprummet hos mig. Inte för att hon behöver för jag klarar minsan allt själv. Hon säger att det är så mysigt att ligga här och bara lyssna på oss. Hon sitter ofta i lådan också och klappar mig när jag låter valparna dia. Tur att lådan är så stor.

Nu är ögonen halvt öppna på bebbarna och det är dags att klippa klorna för första gången. Valparna har även börjat att stå på bakbenen. De tar ett par steg och sen dräller de omkull. Ett par dagar till så kommer de att förflytta sig snabbt runt i lådan. Ett par riktigt skäll har vi också fått höra. Inte bara det vanliga gnyllandet. De är så otroligt söta!!

 

 

Ha det gott.....

8 Juni

KLOKLIPNING

Gud va skönt!!!!

Det började faktiskt att göra lite ont när de låg där och pumpade på mig när de diade. Det var som små nålar som stack in i mig hela tiden. Tänk dig då 80 sådana nålar samtidigt!!!! Man trodde att man övade att bli en fakir!!! Nu är de klippta och man kan nästa börja bjuta igen.... ett par dagar.... Man känner nämligen tänderna i gummarna nu, så det tar väl inte lång tid förrän de bryter igenom och "lidandet" börjar igen...ha ha!! Men det gör inget... de är ju så söta!

 

 

15 Juni

 

18 Juni

Första måltiden och det gick jätte bra. Bebbarna fattade direkt va de skulle göra...

Lite kladdigt men det får man ju räkna med!!

Man blir het salig av att ligga så här med valparna. De behöver mig ännu. Man får ta till vara på den här tiden, så länge den varar.

Nu får de även vara ute i trädgården när det är fint väder. Eget tält har vi fått som matte sätter på vägar om det drar för mycket på oss!

Var ska vi nu ta vägen??  Gå du först... kom igen!!

Det är tröttsamt att vara ute på äventyr... Mycket tid går fortfarande åt till att sova... Och vissta är det skönta att få sova ute.

20 juni

3:e dagen som bebbarna fått "riktig" mat och tarmarna är nu i full gång... med allt vad det innebär. Matte är snäll nu att hålla rent efter mina valpar så att jag slipper. det är inte så roligt nu när de äter vanlig mat... Jag får säga att matte är duktig och tacka henne.

Annars är jag faktiskt fortfarande jätte duktig och tar hand om mina bebbar.

Efterätten får de fortfarande av mig. Det är lite jobbigt nu med alla dessa tänder. Och de är så stora så de får knappt plats under mig nu.

23 Juni Midsommarafton. Lite mysfoton.

Tara, min brorsdottor har varit och hjälpt till med valaparna.

29 Juni

Jag har tjatat på matte att hon ska uppdatera hemsidan, men valparna är större och vi får många besök av de nya matte och hussarna och sen är ju vädret så fint så vi är mest ute i trädgården och njuter mest hela tiden. Mycket händer varje dag. Jag menar med bebbarna. Små kan man inte säga att de är längre. Kan ni tänka er att de redan 10:o dubblat sin vikt sedan födseln. Det är inte klokt vad fort det går. Avmaskade gång 2 och kloklippning nr 2 är utförd. Mat äter de nu utan problem och har även börjat att lapa vatten. Men efterätts slurken vill man ändå ha. Matte tycker att jag är jätte duktig som fortfarande står ut med allt bitande och slitande i bopparna. Jag har faktiskt börjat att säga ifrån någon gång då det gör för ont.

Valparna har upptäckt varandra. Full rulle de 20 minuterna varje gång de är vakna. Vilket är ungefär varannan timme. men då slits, bits, dras det i varandra. De har så roligt. Snabba är de och svåra att fås på bild då de inte står still.

Underbar små valpar!!! Usch, bara 3 veckor kvar sedan börjar de lämna........

6 Juli

Usch.. bara två veckor kvar sen börjar livet i den stora världen för mina små valpar. Ja, små och små... de har gått upp mer än ett kilo på en vecka. Jag försöker fortfarande att ge dem lite di varje dag men det är inte någon fridfull uppgift längre. De biter hårt nu. Matte ger dem mycket mat så det enda målet jag ger dem lite mer av är vid "natta" måltiden, så att de håller hela natten. Men det gör jag högst en vecka till så att de är helt avvanda innan det är dags att flytta ut till sina nya familjer. Just nu äter de dåligt på dagarna när det är som varmast. Däremot går morgon och kvällsmålen jätte bra.

Vi har fått ett litet "badkar" att svalka oss i. I början var det lite ovant att få något kallt, vått på tassarna men snart nog upptäckte vi att det faktiskt var riktigt kul och skönt att leka i vattnet så nu hoppar vi in och ut ur karet och leker hela tiden.

Sen kliar det i tänderna så allt vi kan få tag i ska bitas i.

Stammtavlorna har kommigt och vårt första veterinär besök är inbokat. Vår vet kommer hem till oss så att bebbarna inte ska få en chock första gången de träffar "doktorn". Vi pratade med vetrinären om att valparna har ätit dåligt på dagarna och hon sade att det inte är någon fara.... det ser inte ut att gå någon nöd på dem och i denna värme vill inte någon av oss äta något.

Daniel "Mangos Husse" ska komma denna helg med rådjursben och fåglar och se om någon av valparna har något intresse av vilt. Det ska bli spännande. Bada har vi redan sett att de tycker om. Nu håller de sig också vakna lite längre mellan tupplurerna och det är full rulle hela tiden.

Nä, får väl gå och hjälpa matte med sovlådan. Hon har mycket att göra nu med att hålla rent efter bebbarna. Ha det gott i värman!!

8 Juli

Det blev inget rådjurs ben, däremot en anka och lite vingar.

Ankan lades på ett litet bord inne i valphagen och genast fick någon valp upp vittringen, sprang fram och skulle undersöka saken.

Sedan blev det privat lektioner av Daniel för valparna. De fick snusa på vingarna, daniel lekte med dem lite och kastade sedan iväg vingen. Några var lite försiktiga medan andra hoppade rakt på vingen och började bära.

Det var inte det lättaste att få ett riktigt bra grepp i den här "saken".

Daniel lät alla valparna få pröva på att apportera vingen, komma tillbaka till honom och avlevera. Här fick man se varför Labradorer är berömda apportörer. Några visade dock mer intresse för viltet än andra. Totalt sett var det väldigt överraskande att valparna förstod så snabbt vad som skulle göras.

Jag fick också apportera och söka inne i mörker, buskar och snår. Det var kul att "jobba" lite igen!

Vad duktiga vi var allihopa!!!

18 Juli

Daniel och Sara (Daniels flickvän) kom och besökte och inspekterade valparna för sista gången. De hoppas också på fortsatt kontakt med valparna och valpköparna. Blir roligt att få se hur Mangos första avkomma kommer att utvecklas.

 

Tyckte naturligtvis att de var jätte fina. Kanske blir det ännu en kull nästa år med Afrodite och Mango???

19 Juli, Vetrinär Besiktning

Våran vetrinär, Lena Danielsson från Gylle, har varit och besiktigat valparna. Alla valparna gick igenom "utan anmärkning" och med kommentaren "Mycket Fina. Välsköta valpar". Kul!!

Valparna har också vaccinerats och fått sina id-märkningar. Denna gång valde vi chip i nacken då detta inte gör så ont på dem som öronmärkning. De stod fint på bordet när Lena undersökte dem. Slickade henne och var väldigt intresserade av hennes stetoskop. Ett litet pip när chipet sattes dit men inget långvarit och efteråt var de glada och lyckliga igen. Hela besiktningen gick väldigt bra!!

Tyvärr glömde jag ta några foton

19 Juli, 1:a badet

 Efter att Lena hade lämnat oss var det dags för nästa ordeal. 1:a riktiga badet. Man är ju tvungen att vara ren och dofta gott när man ska flytta ut till nya hem och dess familjer. 

Valparna hade roligt. Det var kul att jaga och bita i duschmunstycket och intvålning och duschning gick galant.

Efter tvätten fick de springa runt i köket. Och alla vet väl att våta hundar är där liv i. De hoppade och skuttade runt som galningar, helvilda. Onödigt att säga att efter dagens strapatser så var det lungt i valplådan hela natten. Väl utsövda till flytten nästa dag!!!

20 Juli. Sista mys fotona!!

Jaha, 20 Juli och valparna är redo för sina nya hem och familjer. Tomt, trist och tråkigt för mig. Man har ju levt så intensivt med dessa små liv i två månader. Vad ska man göra nu?

 

Naturligtvis tycker jag det är roligt för valparna att få sina nya hem och familjer som kommer att ägna "alla tid i världen" på sina nya tillskott. Och jag förstår ju också att jag, nu när de är så stora, inte räcker till längre. Skönt är det att valparna redan har lärt känna sin nya familj och knytigt kontakt med dem. Jag föreställer mig att flytten då inte blir så traumatisk för dem.

Vi är väldigt glada att ha fått lära känna er, alla nya mattar, hussar, lill- mattar och hussar. Jag vet att alla valparna får bra hem där de kommer att bli älskade och aktiverade. Jag hoppas att alla fortsätter att hålla kontakten och en valp träff är på planerings stadiet. Många av er kommer jag även träffa på valpkursen som Daniel håller i på Örtofta slott.

Grattis till er alla för det nya tillskottet i familjen och Lycka till!!

 

Members Area

Recent Videos

Recent Photos