LABBEDOO Kennel

Subtitle

Buffas dagbok-05

Ny kull planeras-(födda Mors dag-05)

Våran första kull gav oss stor glädje. Vi hade 4 av våra valpar med från första kullen på Sofieros internationella utställning i höstas -04 där valparna blev kronade med både Bir och Bim och 2:a och 3:e platsen. Vi var sååå stolta.......  Lilla Afrodite fick då även tävla om bäst-i-show där hon tog hem 5:e platsen. Hon bar stolt runt sin medalj för resten av dagen.

Själva var vi föräldrar på 4:a dagars utställningen i Ronneby i somras ("barnen" var för små för att vara borta så länge tyckte vi, så de fick vara hemma med husse). Jag, Buffa, fick 1:or varje dag och fick även mitt CK. Efter utställningar tog vi oss dopp i sjön och Linus fångade till och med en fisk. Vi hade en underbar semester och hälsade i samma veva även på 3 av våra valpar. Så det var inte bara en massa "jobb", vi hade även jätte roligt.

Nu planerar vi en ny liten kull men denna gång ska jag paras med en snygg och trevlig brun hane. Vi lärde känna varandra uppe i Ronneby där "Albin" som han heter, blev klassificerad som Champion. Jag planerar att åka och hälsa på honom i skiftet Februari/Mars och förhoppningsvis 63 dagar senare så ska några nya underverk komma till världen. Jag har redan varit hos min veterinär och ögonlysts, tagit vaccinationer och avmaskats så att jag är i topp form för valparna. Min jakt träning börjar den 3 Februari, vi har gjort uppehåll för julen, och jag planerar att vara med på den så länge jag kan. Agilityn tar jag ledigt ifrån denna våren men lydnads träningen kommer jag att behålla på mitt schema så länge jag tycker att det är roligt. Sedan börjar allvaret igen med att ta hand om och uppfostra de små liven. Önska mig lycka till!!!

Jag eller VI önskar Er alla en god fortsättning på det nya året

Buffa vid datorn den 6/1-05

Mars 31, 2005

Jag har tillbringat påsken uppe i Mörrum hos Albin och hans familj. Det har varit jätte trevligt. Han bor i ett stort fint hus inne i skogen med en jätte trädgård, (jätte romantiskt!) med sina andra hund kompisar och sin matte och husse. Albin är så tjusig med sin mörk bruna päls, sina bruna ögon och sin stabila vältränade kropp.Vi har haft så skoj, lekt i hagarna och varit på långa skogs- och bäck-promenader med hans matte och husse.

Jag började löpa den 13:e Mars och åkte upp till Albin den 22:e. Den 24:e började höglöpet så Albin och jag fick para den 24, 25 och den 26 Mars. 3 gånger. Söndagen den 27 kom min matte och hämtade mig igen. Vi sprang först av oss i hagen och försökte lite halvhjärtat oss på en fjärde gång, men vi tror nog att tre gånger räcker. Nu börjar den lååånga väntan. Den 26 Maj beräknar jag att valparna ska titta fram. Svarta och bruna små busfrön. Hoppas många bruna efter sin far.... Önska mig lycka till! 

Är jag dräktig??

Matte tycker nog att det är spännande. Hon går och klappar mig på magen hela tiden och frågar om jag har "bebbar" där inne. Jag lägger mig naturligtvis till plats och vräker mig i sofan så att hon kan komma åt ännu bättre att klia mig. Det är ju så gott!!

 

Fotona är tagna på mig den 14:e och den 20:e April. Då ska jag vara 3 och 4 veckor gången. Visst är magen större?????.........

Jag har börjat att äta ett nytt foder för dräktiga tikar. Jag är hungrig hela tiden och klagar jag extra mycket på kvällen så kan jag gnälla mig till en liten handfull extra mat som jag får vid mattes och min egen träning ute i trädgården. Jag ser till att inte bli tjock, det är inte bra för förlossningen. Men magen växer på mig dag för dag.

Agilityn har jag slutat med nu. Det blir lite tungt och matte tycker inte jag ska hoppa över hinderna eller gå på A:et eller inte ens balansbommen så då är där inte mycket kvar. Istället går vi på långa prommenader i skogen bara hon och jag. De andra är så vilda i skogen och får springa lösa. Det får inte jag om jag skulle slå mig på magen på stockar och sten säger hon. Men jag klagar inte, jag får "egen" tid och vi har det jätte mysigt.

 

Dräktig 5:e veckan

Idag är det den 27:e April och då ska jag vara 5 veckor dräktig. Det börjar att bli lite tungt och det är inte så bekvämt att ligga i solen längre, vilket jag normalt älskar, det blir lite flåsigt. Jag har fortfarande stundtals massor av energi och rasar runt i trädgården och sen går jag på långpromenader i skogen med min matte. Men sedan är det skönt att bara ligga och dra mig i soffan och bli kelad med. Jag går och lägger mig i sängen lite tidigare än vanligt och så drar matte upp mig vid tio tiden för en sista kort promenad. Jag tycker det är lite jobbigt och vill helst bara sova. Jag behöver min skönhetssömn....... Fast det är ju klar, jag är ju så vacker ändå!

Big Mama!!!!

Denna veckan har vi 3 labbar på besök. Deras ägare är på semester så jag passar dem. Där är springande och lekande labbar överallt och ibland får jag säga ifrån när det går för vilt till. Oftast lyder de mig inte, utan bara flyttar sig en bit ifrån mig och förtsätter att leka. Det är jobbigt ibland att bara titta på dem. Vilken energi! Ibland får jag ett ryck och springer med, men oftast går jag i stilla mak, eller ligger och njuter och luktar på blommorna..... Matte kallar mig för Ferdinand. Jag undrar om hon inte ser att jag inte är en tjur. Fast jag är väl snart lika stor som en.

Nu har jag äntligen fått ett nytt foder igen, så nu blir jag äntligen mätt och slipper gå och vara hungrig hela tiden. Detta foder ska jag äta tills att valparna slutar att dia... oj,oj, hemska tanke. Alltså inte maten utan diandet. De första veckorna är väl ok, men när de börjar att få tänder, oaj, oaj. Ja, det tar ju ett tag innan dess. Nu ska vi först tänka på födseln. 3 veckor kvar idag. Matte har redan ställt in min valplåda i köket och jag har redan invigt den. Där får jag vara helt själv utan andra hundar. Bara matte ligger i lådan med mig och kelar. Underbart att få ha matte helt själv.

Nu ska vi visst ut på min morgon promenad, matte står färdig i hallen med mitt koppel. Man måste ju hålla formen!!!

7 veckor

Idag är det den 11 Maj. Mina vänner ska snart lämna mig. Det har varit ett riktigt sto hej hela veckan. Visst är det roligt att ha besök, men nu i väntans tider har jag inte mycket ork för dem. De har busat mest hela tiden och jag har fått säga ifrån när det blivigt lite för tufft. de har lärt sig att lämna mig ifred mesta tiden och när de kommer för nära mig i deras fram fart så har jag morrat till. Man får vara aktsam om dräktiga damer.

Här är de, från höger, Mikka, Bubbla, Linus, Dite och Emma.

Och här är jag 7 veckor gången.

Alltså som jag ser ut!!!! Titta på Dite i bakgrunden vilken fin figur hon har, så kommer jag med en mage för tio.Jag är väldigt obekväm nu och vill helst inte röra mig för mycket. Matte tvingar mig på korta promenader ändå, men helst hade jag bara vilat nu och blivigt klappad. Jaha, två veckor kvar. Det ska bli skönt!!!!

Nerräkningen börjar!!!

Dräktig 8 veckor......... En vecka kvar att gå. Det är jätte jobbigt. Nu vill jag bara att det ska vara över... sedan börjar det roliga att ta hand om de små liven. Det ska bli jätte skönt... iallafall tills att de börjar få tänder, för det var inte roligt. Som tur är börjar valparna då att gå över på annan föda men de försöker ju ändå att få sig små mellan mål av min mjölk och det gör ont.

Matte har redan bäddat för sig här nere med mig så att jag ska slippa att gå upp för trappan till sovrummet. Trappan är jätte jobbig och matte vill inte att jag ska gå om jag slår magen i eller att jag blir trängd i trappan när alla hundarna ska ner samtidigt. Vi campar här nere bara hon och jag på natten. Jag har henne helt för mig själv. Vad jag myser!!

Här ligger jag utfläkt i soffan.

Som Ni ser är magen gigantisk stor och det är mycket vikt att gå och bära på. Vi var hos vetrinären för någon dag sedan för Dite skulle få sin spruta och då följde jag med och fick en hälsokontroll. Allt såg bara fint ut och jag hade gått upp 10 kilo i vikt. Det ska bli skönt att bli av med den snart igen. Nu har jag gått 56 dagar så jag för hålla mig iallafall 2 dagar till sedan ska krisen vara över. Från den 58:e dagen är fostren tillräkligt utvecklade. Normalt brukar man gå 63 dagar. Förra gången gick jag 2 dagar över tiden men det hoppas jag verkligen att jag slipper denna gång.

 

Jag är inte speciellt vacker just nu men formen fick jag tillbaka bara på ett par dagar förra gången så det får jag säkert denna gång också. men jag ser hemskt tjock ut. Matte och jag var ute och promenerade igår och då var där en som tyckte att jag nog skulle banta lite, innan han fick reda på att jag var dräktig. Jag menar så oförskämt! Det ser man väl att jag är dräktig, eller?

Ja ja, önska mig nu lycka till med födseln, att allt ska gå bra och att där blir många fina, friska valpar. Snart äntligen så får vi se hur många där är. Det ska bli spännande!

25 Maj

Imorgon är det förhoppningsvis dags. Jag orkar snart inte mer. Magen tar emot hela tiden och brösten är i vägen när jag ska sitta. Jag ligger mest hela tiden och har väldiga problem med att ligga på rygg. Matte hjälper mig ibland att rulla över och då njuter jag riktigt. Jag orkar ingenting just nu. Mycket uppmärksamhet vill jag ha hela tiden och jag orkar vifta lite grand på svansen när matte klappar mig. Många steg tar jag inte utan att behöva vila. Jag kan heller inte hitta någon riktig bra plats att ligga på. Inget är tillräkligt bra just nu. Häsjandet har inte satt igång på riktigt ännu så det tar väl lite tid till innan det sätter fart här. Nu önskar jag bara att det är över och jag tror att matte håller med.

Jag sitter helst i skuggan under något träd och helst i grusen så magen svalkas.

Snart hoppas jag att ni ska slippa att se min nunna och istället får se lite valp foton...............

27 Maj sent på kvällen

64 dagar gångna och ännu ingenting. Tempen går lite upp och ner men håller sig runt 37.7. Den ska ner till 37.0 iallafall innan öppnings stadiet börjar vilket sedan kan ta 6-12 timmar tills valpningen startar... så vi får väl bara fortsätta att vänta...................

Members Area

Recent Videos

Recent Photos