LABBEDOO Kennel

Subtitle

Ny kull planeras!! -06

Familjens första och andra kull gav oss stor glädje. Vi hade 4 av våra valpar med från första kullen på Sofieros internationella utställning förra hösten -04 där valparna blev kronade med både Bir och Bim och 2:a och 3:e platsen. Vi var sååå stolta.......  Lilla Afrodite (Jag) fick då även tävla om bäst-i-show där hon tog hem 5:e platsen. Jag bar stolt runt min medalj för resten av dagen.

Sedan dess har "Dite" även blivigt förärad med sin första officiella 1:a i Hasslarp 11 Juni -05

 

Nu planerar vi en ny liten kull. Denna gång ska Afrodite paras med en snygg och trevlig svart hane. Han heter Ginstens March Pane kallas "Mango" och har fått meriter med HP och CK på utställningar och är även labradormästare i jakt. Parningen är beräknad att ske i Februari och förhoppningsvis 63 dagar senare så ska några nya underverk komma till världen. Jag har redan varit hos min veterinär och ögonlysts, tagit vaccinationer och avmaskats så att jag är i topp form för valparna. Min jakt och lydnads träning börjar i Februari, vi har gjort uppehåll för julen, och jag planerar att vara med på den så länge jag kan. Sedan börjar allvaret med att ta hand om och uppfostra de små liven. Jag har varit med och sett på Buffa och hjälpt till med hennes små valpar. Övat!! Övning ger färighet så jag tror att jag blir en jätte bra mamma.

Önska mig lycka till!!!

Jag eller VI önskar Er alla en god fortsättning på det nya året

Afrodite "Dite" vid datorn den 3/1-06

Afrodite har börjat löpa!!

Äntligen har "Dite" börjat löpa. 3 veckor sent men nu så........

Nu ska hon snart på "kärleksdate" och besöka den stilige hanen "Mango" på Örtofta slott.

Om parningen går bra och lilla Dite blir dräktig väntar vi på de små i vecka 21,

 det innebär att valparna blir leverans klara i vecka 29.

Vi håller tummarna och önskar Dite lycka till!!

Vanessa vid datorn den 10 Mars - 06

Nedräkningen kan börja!!!

Dite har varit iväg och besökt Mango. De har haft mycket roligt tillsammans förutom att de har parats. Har sprungit lösa på Örtoftaslott, undersökt både hästarna och påfåglarna och även hunnit med något dopp i ån i det iskalla vattnet. Brrrrrrrr tyckte vi men hundarna hade kul. En riktig fin kärlekssemester.

Vi ligger enligt tidsplaneringen så nu är det bara till att vänta och se.....!!!!!

Spännande...!!

Vanessa vid datorn den 27/3-06

20 April.

Ha ha... Nu vet jag äntligen varför jag har känt mig så konstig. Hormonerna har farit huller om buller i kroppen. Nu är det bekräftat. JAG ÄR DRÄKTIG!!!! Jätte kul. Jag ser verkligen fram emot detta. Vi var på ultra ljud idag, tyvärr kunde jag inte få med någon bild hem, men nu vet vi iallafall att det är på gång.

Matte har ägnat extra mycket tid till att stryka mig på magen och frågat igen och om igen om jag har några bebisar i magen. Ha ha. Japp det har jag!!

Har ringt till farfar Daniel också och berättat. Han hade nästan gett upp nu med att få höra goda nyheter av mig, men se... där kom de. Han skulle meddela Mango att han nu skulle bli pappa.

Jaha, då är det bara att fortsätta att räkna ner till dag 63. Jag är på det 30:e dygnet idag så det är inte så långt att gå kvar. Men tänk om tiden ändå kunde gå fortare.

Nä, nu ska jag ut och busa lite och skryta för de andra.

Vi hörs,

Afrodite 

27 April.

5 veckor och 2 dagar gången.Det är inte klokt vad tiden går snabbt just nu tycker jag. Det tycker inte Matte. Hon vill att det ska vara den 23 Maj NU. Ja vi har räknat fram och tillbaka och kommer fram till den 23 Maj varje gång. Vi får väl se.

Tråkigt väder idag. I går var det så fint väder så vi tog en lååång runda i skogen. Det var skönt att få springa av sig och bara njuta.

Min mage börjar att bli lite större men det är inte alls som på min mamma Buffa. När Buffa var i 5:e veckan såg hon ut som hon skulle föda vilken dag som helst. Så stor är inte jag men jag har blivigt större. Här ligger jag i min favorite ställning med magen rätt ut och riktigt brer ut mig i soffan.

Man ser att min midja inte är så slank och fin som innan. Buffa har varnat mig... det blir mycket värre!!!! Men det är det värt!

5: Maj

 Gud vad tiden går snabbt!!!

Nu ser man riktigt på midjan att jag är dräktig. Stod bredvid Hershey och jämförde figur och min slår ju hennes med hundlängder. Inget kan slå en väntande tik. Det bara strålar om mig.

Var ute i skogen igår med matte och hittade världens gyttjepöl att rulla mig i, så idag är jag mer brun än vit. Ja, alltså jag kallar mig själv vit. Jag vet att det heter gul labbe men tycker själv att jag är så blond att jag får kalla mig vit. Matte lade ett spår till mig igår och det gick jätte bra men jag orkade inte bära hem benet själv så det fick matte själv göra. Men kul hade vi.

Sen när vi kom hem så låg jag mest hela dagen, lite ute i solen, lite i soffan men mest i skuggan under bordet på mattes fötter. Tycker det är skönt med närkontak. Det känns mysigt och tryggt. Tror att matte tycker det är lika mysigt.

Nu har jag gått över från det första dräktighetsfodret till babyfoder som jag kommer att äta tills att valparna blir av vanda från min mjölk. Tycker också det är roligt med alla som kommer och hälsar på och ger mig lyck önskningar. Kan ni tänka er, det är bara 2 1/2 vecka kvar.

Matte ska flytta in min valp låda denna vecka och börja förbereda för de små. Hon ska också öppna upp mitt rum med en dörr rakt ut i trädgården. Det blir kanon bra att kunna springa rakt ut i trädgården och slippa springa genom hela huset med de små. Ja, det kommer förstås ta ett par veckor innan de kan springa... hahha

18 dagar kvar... Jag längtar!!!!!

11 Maj

11 Maj.... nu går tiden långsamt. Kanske är det för att det börjar att bli jobbigt att röra sig. Vi var ute på promenad men jag orkade bara inte hela rundan så vi fick vända och gå hem. I skogen har jag inte heller följt med alla gånger och de gånger jag går med springer jag inte runt som jag brukar utan håller mig hoss matte. De andra kan springa runt, hoppa, klättra och hittar lite bäckar som de badar och rullar runt i. Jag sitter/ligger mest och njuter.

Hemma vill jag heller inte vara ute för mycket. Det är ju så varmt. Innan har man klagat på den långa vintern och nu orkar man inte vara ute i solen. Magen är hemskt stor och jag är obeväm av mig. Är inte van med att dra på så mycket extra vikt. Man känner sig lite otymplig. När man sitter ner så tar både magen och brösten emot.

11 Maj idag och jag är beräknad att gå till den 23:e Maj. Inte många dagar kvar... det kan jag nog stå ut med. Får faktiskt säga att jag får extra mycket uppmärksamhet nu. Mitt valprum har börjat att bli färdigt. Matte har satt in en stor valplåda och en stor säng. Vi har redan börjat att sova i den nya sängen, jag vill inte lägga mig i lådan redan, och min dörr ut i trädgården sätts in i helgen. Det blir jätte bra!! Jag längtar!!

18 Maj

Vadå tjockamålla???? Snacka om dig själv...!!! Hahha

Över 8 veckor gången. Om mattes beräkningar håller så ska jag gå till tisdag och det tror jag nog att jag gör. Jag har inte börjat att känna av några temperatur förändringar ännu och det brukar börja den sista veckan. Två dagar innan brukar man hässja och det gör jag inte heller. naturligtvis är jag trött men vem skulle inte vara det. Pröva själv att kånka runt på den här stora magen. Nu kan man även känna att det rör sig inne i magen, hur de sparkar och lever. Det är riktigt roligt.

Jag tycker nog att det går bra änså länge. Jag springer fortfarande runt och leker med de andra i trädgården och går på korta promenader med matte. Skogen har vi lagt av med, vi håller oss närmare hemmaplan nu. Matte skrattar åt mig när jag springer.... hon säger det ser så roligt ut när allt slänger och hänger. Hon är inte snäll min matte. Jo, det är hon.. Hon kelar extra mycket med mig hella tiden och vi sover i det nya rummet nu, hon och jag. De andra hundarn får sova själva nu.... men bara på andra sidan grinden.

Min valplåda är jätte skön och fin och jag brukar kryppa in och ligga och mysa i den på dagarna när jag vill vara lite själv.

Jaha, nästa vecka vid den här tiden måste valparna vara här. Önska mig nu lycka till.

24 Maj

 

En dag över tiden!!! Och tur är det för matte fick åka in akut i måndags morse för att opereras och kom inte hem förrän ikväll. Jag har haft hund- och valp- passning, men jag ville vänta med valpningen tills matte kom tillbaka. Hon måste vara med på min första valpning. Jag har gått omkring och tagit det lungt, fått många ben att gnagga på och mycket kel och smek av mina passare. Det har varit riktigt fridfullt.

Nu är matte hemma igen, så nu får vi väl se till att vi sätter fart, tycker jag. Jag är stor och klumpig och väldigt trött. Vill helst bara ligga, men annars så har jag det väldigt bra. Nu har matte hjälp också av mina extra passare. De har bestämts sig för att stanna tills min nedkomst. Jätte kul tycker jag. Ni kan bara tänke er hur mycket uppmärksamhet jag får nu, och matte klarar inte det hela själv änså länge. Hon får ta de lite lungt.

Nu ska jag in och lägga mig hos matte och kela för HON behöver vila lite.

Vi hörs snart!!!!

25 Maj

 

Det var skönt att matte var hemma igen. Nu kan vi sätta igång. Jag har försökt att krama om matte i natt men hon tyckte att jag flåsade så hemskt i öronen på henne. Vi fick inte sova så mycket... Jag kunde inte hitta något bekvämt ställa att få ro på. Jag springer fortfarande runt och letar, men det är bara bekvämt ett par minuter sen får jag leta vidare. Ett himla flås har jag också fått upp, så nu är det på gång säger matte. Jag har faktiskt inte ens ork att bli kelad så mycket nu, utan vill helst röra på mig hela tiden. Buffa flåsade ett par dagar innan hon var redo. Jag hoppas att det inte ska ta sån lång tid för mig, för det är faktiskt rätt jobbigt. Med min aptit är det fortfarande inga problem. Normalt brukar man tappa den dagen innan valpningen så det blir nog inte något idag men snart.......................................

25 Maj 16.34

Gud... vad är det som händer?????? Här ligger jag och myser och rätt vad det är så blir det blött!!!!!!

Matte tog snabbt in mig i min valp låda och sen låg vi där, jag flämtande och matte masserade mig och snart så började vi att få sällskap.

Klockan 17.13 började utökningen och 22.26 hade 8 friska, fina valpar anslutet till familjen. 6 gula pojkar och 2 svarta flickor.

Matte tyckte att jag var jätte duktig!!

Vi har inga konstiga fläckar på ryggen, dt är bara matte som märkt oss för att veta vem som är vem.

Ett litet smakprov.......Fler bilder kommer!!

Fortsättning i Afrodites Valp Data & Dites Valp Dagbok

 

Members Area

Recent Videos

Recent Photos